Schatten van Vlieg in Elingen – voor gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar

Vlieg heeft een schatkist verstopt in Elingen. Ga jij ook mee op wandelzoektochtavontuur tussen 1 juli en 31 augustus?  Het thema dit jaar is: zie jij wat ik zie?

Om de schatkist te vinden, moet je tijdens een wandeltocht meerdere opdrachten of spelletjes uitvoeren. Je kan kiezen tussen een wandeling van 2,3 km en 4,6 km. Onderweg kom je 4 cijfers te weten. Deze cijfers heb je nodig om het slot van de schatkist te kraken. 

Start in het centrum van Elingen, wandelknooppunt 3, ter hoogte van de Zwarte Molenstraat 25. Volg de geschilderde Vliegen en pijlen op de grond. Zij leiden je naar de verschillende opdrachten en uiteindelijk naar de schatkist!

Ook de allerkleinsten (< 5 jaar) kunnen mee zoeken. Mini Vlieg zorgt speciaal voor hen voor een aantal gemakkelijkere spelletjes.

Wat kom je onderweg nog tegen? Sommige opdrachten nemen je terug mee naar het verleden, je ziet ook leuke kijkgedichtjes, je leert ook iets bij rond het thema via de wist-je-datjes … Geen gewone wandeling dus, maar eentje waarbij onze ogen verwend worden!

Schatkist gezien? Neem een selfie met de schatkist (met corona kan je de kist niet openen) en verdien een cadeautje! Ga met je stempelkaart langs in het gemeentehuis in Pepingen en maak je keuze!

Praktische info

Waar?

Start aan wandelknooppunt 3, ter hoogte van de Zwarte Molenstraat 25 in Pepingen

Wanneer?

Doorlopend, maar de stempelkaart afstempelen en een cadeautje ophalen kan in het gemeentehuis van Pepingen, elke dag tussen 8u30 en 12u en op woensdag ook van 13u30 tot 16u. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Goed om weten

Neem voldoende drank en een picknick mee onderweg, want er zijn geen horecamogelijkheden langs het parcours. Op het parcours van 4,6 km vind je wel een picknickbank (aan knooppunt 135)

Bij goed weer: vergeet je niet in te smeren en draag een zonnehoed.

Beide tochten zijn coronaproof. Als je toch iets moet aanraken (bijv. bij een opdracht), voorzien we handgel. Of breng gerust zelf een potje handgel mee!


%d bloggers liken dit: